با انتخاب بیش از یک سبک، بسته تخفیفی خود را بسازید
wm_Mirza
wm_Mirza
wm_Mirza Jali
wm_Mirza Jali
مجوز استفاده در وبسایت
مجوز استفاده در ساخت اپلیکیشن
تخفیف:
مبلغ:
متن مورد نظر خود را برای مشاهده تمام حالات قلم وارد کنید
درباره قلم میرزا
خانواده قلم میرزا
میرزا غلامرضا اصفهانی یکی از نامدارترین خوشنویسان خط نستعلیق و شکستهنستعلیق است. حیات ایشان به سالهای سلطنت محمدشاه قاجار و ناصرالدین شاه قاجار بازمیگردد. میرزا شاگرد ملا علی حکاک (پدر میرحسین خوشنویسباشی) است. اما ایشان شاگرد با واسطۀ دهها تن از خوشنویسان شهیر پیش از خود همچون میرعمادالحسنی، عبدالرشید دیلمی، فتحعلی حجابشیرازی و میرزا اسدالله شیرازی در خط نستعلیق و درویشعبدالمجید طالقانی در خط شکستهنستعلیق است.
خط میرزا تا سالهای ۱۲۹۰ هجری بسیار متأثر از اسلاف خود است. اما از سالهای ۱۲۹۰ تا ۱۳۰۴ (وفات ایشان در روایتی ۱۳۰۴ و در روایتی دیگر ۱۳۰۷نقل شدهاست.) واجد کیفیتی است که خط ایشان را از اعاظم پیش از خود متمایز میکند. مهمترین تغییرات در خط ایشان در این سالها به شرح ذیل است.
• اهمیت ساخت و پرداختِ حروف در خط ایشان. برای مثال در قطعات این سالها کمتر کیفیت قلمانداز و سردستی وجود دارد و میرزا عمدتا هر حرف را بسیار دقیق اجرا میکند. نمونۀ اصیل آن در کتیبههای مسجد سپهسالار است که کلمات استادانه رسامی شدهاست.
• ترکیببندیهای متفاوت در سیاهمشقنویسیهای ایشان.میرزا سیاهمشق را از یک امر تفننی که خوشنویسان برای گرمکردن دست خود به آن میپرداختند تبدیل به یک قالب جدی همچون چلیپا و کتابت کرد. البته این امر منحصر به غلامرضا نیست اما از حیث کمیت و کیفیت، میرزا در قالب سیاهمشق یگانه است.
• نستعلیق با لهجۀ شکسته. در این سالها از میرزا قطعات بسیار زیادی به خط شکسته موجود است که حتی در برخی مکاتبات، برای مثال مسجلهای که میرزا در باب اصالت قطعۀ شکستۀ درویش نوشتهاست، عیاری بالا و استادانه به خط شکستهنستعلیق دارد. حتی قطعات منحصر به فردی با نقل امضای درویشعبدالمجید در پای قطعات دارند که تا سالهای اخیر آنها را در زمرۀ آثار درویش میدانستند؛ تا جاییکه دکتر مهدی بیانی (پژوهشگر خوشنویسی) یکی از قطعات میرزا با امضای درویش را در زمرۀ بهترین آثار درویشعبدالمجید به حسابآوردهاند. قطعات این سالهای میرزا در مقایسه با خط نستعلیق میرعماد و سایرین به تأسی از شکستهنستعلیق بسیار پردور و با قامتهای کوتاهِ الف نگاشته شده است. دندانهها و اتصالات عمدتا با خط شکستهنستعلیق مشابهت دارد.
کاتالوگ امکانات و راهنمای قلم
با طراحان
امیر مهدی مصلحی
امیرمهدی مصلحی، متولد ۱۳۶۸، طراح حروف، خوشنویس و پژوهشگر ایرانی است که در آلمان سکونت دارد. او دانشآموختهٔ کارشناسی معماری از دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و تحصیلاتِ خود در طراحیِ حروف را در کشور فرانسه، مرکز ملی تحقیقات تایپوگرافیک* در دورهٔ پستمستر مدرسهٔ ملی هنر و دیزاین نانسی تکمیل کرده و پس از آن مشغولِ تحصیل در مقطع کارشناسی ارشدِ مطالعاتِ فرهنگهای مصنوعات نوشتاری و نسخ خطی در دانشگاه هامبورگ** شده است. کارهای طراحی حروف او محصول پژوهشهای عمیق در نسخ خطی و آثارِ خوشنویسی است. برخی از قلمهای او در ایران توسط نرمافزاری مریم منتشر شده است. در سالهای اخیر نیز سابقهٔ همکاری با شرکتهای مطرحِ جهانی طراحی حروف، نظیر Typotheque، TPTQ Arabic، Rosetta و دیگر مجموعهها داشته است.
*Atelier National de Recherche Typographique
** Centre for the Study of Manuscript Cultures
قلمهای منتشرشده:
قلمِ اختصاصی دیگر برای شرکت معماری دیگر (Next Office)، ۱۴۰۳ | قلم مهربان عربی، اوستایی و پهلوی کتابی، منتشرشده توسط Rosetta Type Foundry، ۱۴۰۲ | قلم اختیار نو (۵ وزن)، منتشرشده توسط نرمافزاری مریم، ۱۴۰۱ | قلم دبیر (۳ وزن)، منتشرشده توسط نرمافزاری مریم، ۱۴۰۰| قلم اختیار، منتشرشده توسط نرمافزاری مریم، ۱۳۹۹ | قلم تلسک (۸ وزن)، منتشرشده توسط نرمافزاری مریم، ۱۳۹۷ | قلم میرزا (۲ وزن)، منتشرشده توسط نرمافزاری مریم، ۱۳۹۵- ۱۳۹۶
جوایز:
نشانِ ممتاز تایپوگرافی تیدیسی (TDC) برای طراحی قلم میرزا | نشانِ ممتاز تایپوگرافی تیدیسی برای همکاری در طراحی قلم نستعلیق گلزار (طراحی برنا ایزدپناه و عرضهشده توسط Google Fonts) | جایزهٔ اول گرانشان (Granshan) برای طراحی قلم اختیار | جایزهٔ دوم گرانشان برای طراحی قلم میرزا | شایستهٔ تقدیرگرانشان برای طراحی قلم مهربان | دیپلم افتخار طراحی نشانه از دوسالانهٔ سرو نقرهای برای طراحی نشانهٔ نویز